W każdej kuchni jest nieodzowna, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Trudno sobie wyobrazić przygotowanie potraw bez szczypty soli. Jest ona ważnym składnikiem naszego pożywienia, występuje praktycznie we wszystkich spożywanych przez człowieka potrawach. Sól kamienna z Kłodawy zawiera, w śladowych ilościach, szereg naturalnych mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Skład mikroelementów występujacy w kłodawskiej soli zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu człowieka. Biopierwiastki wchodzące w skład kłodawskiej soli tworzą ich kompleksy, łatwo przyswajalne przez organizm. Sól kłodawska zawiera naturalne pierwiastki takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod. Pełny skład chemiczny soli kłodawskiej dostepny jest w zakładce: certyfikaty.Seria soli spożywczych "Sól Kłodawska" to 5 produktów:- Sól Kłodawska Kamienna Spożywcza BIAŁA JODOWANA- Sól Kłodawska Kamienna Spozywcza BIAŁA DROBNOZIARNISTA- Sól Kłodawska Kamienna Spożywcza BIAŁA GUBOZIARNISTA- Sól Kłodawska Kamienna Spożywcza RÓŻOWA DROBNOZIARNISTA- Sól Kłodawska Kamienna Spożywcza RÓŻOWA GRUBOZIARNISTAOpakowanie jednostkowe: paczka foliowa typu stabilopack 1 kgOpakowanie zbiorcze: 10 sztuk opakowań jednostkowychOpakowanie transportowe: paleta.
Do pobrania:
KARTA PRODUKTU
KARTA PRODUKTU
KARTA PRODUKTU
SÓL SPOŻYWCZA 1 kg
Do każdej potrawy