Specjalnie wyselekcjonowane ziarno soli. Brak ziaren powodujących zapychanie dziurek dozownika oraz brak pyłu solnego powodującego zbrylanie się soli - to właśnie sól kłodawska kamienna jodowana w solniczce 250g.
W każdej kuchni jest nieodzowna, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Trudno sobie wyobrazić przygotowanie potraw bez szczypty soli. Jest ona ważnym składnikiem naszego pożywienia, występuje praktycznie we wszystkich spożywanych przez człowieka potrawach. Sól kłodawska zawiera szereg naturalnych makro i mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Skład mikroelementów występujący w soli kłodawskiej zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu człowieka. Biopierwiastki wchodzące w skład soli kłodawskiej tworzą ich kompleksy, łatwo przyswajalne przez organizm. Sól kłodawska zawiera naturalne pierwiastki takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod.
Sól Kłodawska Kamienna Spożywcza Jodowana w solniczce 250g - sól jodowana zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia.
Opakowanie jednostkowe: solniczka 250g
Opakowanie zbiorcze: kartonik 5 kg (20 szt x 0,25kg)
Opakowanie transportwe: paleta
Do pobrania: KARTA PRODUKTU