Sól Kłodawska Kamienna Biała Niejodowana w opakowaniach 1,1 kg  - niezastąpiona przy robieniu zapraw. Doskonała do kiszenia ogórków czy też kapusty. Ale nie tylko. Sól kłodawska do "przetworów domowych" idealna jest również jako przyprawa w codziennym stosowaniu w kuchni. Do surówek i sałatek, do zupy, do mięsa ....  Jej przeznaczenie "do przetworów" nie dyskwalifikuje jej jako zwykłej soli kuchennej.  Jest produktem naturalnym, nie poddawanym żadnej obróbce chemicznej. Zawiera wiele naturalnych makro i mikroelementów zwanych przez prof. Juliana Aleksandrowicza "pierwiastkami życia" lub "biopierwistkami". Skład mikroelementów i makroelementów występujacych w kłodawskiej soli zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu człowieka. Biopierwiastki wchodzące w skład kłodawskiej soli tworzą ich kompleksy, łatwo przyswajalne przez organizm. Sól kłodawska zawiera naturalne pierwiastki takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod. 
Pełny skład soli kłodawskiej znajdziecie w zakładce: certyfikaty.

Idealna do wykonywania przetworów domowych, kiszenia ogórków czy też kapusty.

Ale również do mięsa, surówek, sałatek .......

Smacznego 


Opakowanie jednostkowe: paczka foliowa 1,1 kg
Opakowanie zbiorcze: 10 sztuk opakowań jednostkowych
Opakowanie transportowe: paleta

 

Do pobrania: KARTA PRODUKTU

SÓL SPOŻYWCZA a' 1,1 kg NIEJODOWANA


Bez dodatku jodu


Kłodawska sól kamienna jest minerałem o wysokim stopniu czystości i nie wymaga procesów wzbogacania. Ponadto nasza sól kuchenna w przeciwieństwie do soli warzonej stanowi bogate źródło "pierwiastków życia", czyli mikroelementów (nazwanych tak przez prof. Juliana Aleksandrowicza) niezbędnych do prawidłowego, zdrowego funkcjonowania organizmu człowieka. Biopierwiastki, których praktycznie nie ma sól warzona (posiada naprawdę śladowe ilości), a wchodzące w skład naturalnej soli kamiennej tworzą kompleksy łatwo przyswajalne przez organizm. To właśnie te składniki soli kuchennej sterują czynnościami metabolicznymi, czyli przemianą materii. Odgrywają tez zasadniczą rolę w aktywności niezbędnych dla życia procesów enzymatycznych. Jest więc oczywistym, że ich niedobór, czy nadmiar musi wywołać niekorzystny wpływ na zdrowie. Skład mikroelementów w naszej soli kamiennej zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu ludzkiego. W kłodawskiej soli kuchennej zawarte są (już od 250 mln lat): magnez, mangan, żelazo, cynk, miedź, wapń, potas, selen, jod i inne pierwiastki, których próżno szukać w soli warzonej.