Sól Kłodawska Kamienna Biała Niejodowana w opakowaniach 1,1 kg - niezastąpiona przy robieniu zapraw. Doskonała do kiszenia ogórków czy też kapusty. Ale nie tylko. Sól kłodawska do "przetworów domowych" idealna jest również jako przyprawa w codziennym stosowaniu w kuchni. Do surówek i sałatek, do zupy, do mięsa .... Jej przeznaczenie "do przetworów" nie dyskwalifikuje jej jako zwykłej soli kuchennej. Jest produktem naturalnym, nie poddawanym żadnej obróbce chemicznej. Zawiera wiele naturalnych makro i mikroelementów zwanych przez prof. Juliana Aleksandrowicza "pierwiastkami życia" lub "biopierwistkami". Skład mikroelementów i makroelementów występujacych w kłodawskiej soli zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu człowieka. Biopierwiastki wchodzące w skład kłodawskiej soli tworzą ich kompleksy, łatwo przyswajalne przez organizm. Sól kłodawska zawiera naturalne pierwiastki takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod.
Pełny skład soli kłodawskiej znajdziecie w zakładce: certyfikaty.
Idealna do wykonywania przetworów domowych, kiszenia ogórków czy też kapusty.
Ale również do mięsa, surówek, sałatek .......
Smacznego
Opakowanie jednostkowe: paczka foliowa 1,1 kg
Opakowanie zbiorcze: 10 sztuk opakowań jednostkowych
Opakowanie transportowe: paleta
Do pobrania: KARTA PRODUKTU